fredag 30. april 2010

På vandring i Kongsberg.


Etter en gå tur i byen i dag sitter jeg igjen med en del bilder på kamera mitt jeg vil dele med dere, at det er mye fint og ta bilde av her er det ingen tvil om! Store hus med inmponerende utskjæringer og detaljer, trær og blomster i en hærlig blanding:)Nedenfor ser dere Skarstensgården ( det store huset til høyre i bilde ), Der har jeg bodd:) Leide 2 etg på 200kvm for en symbolsk sum da jeg kjente hun som eide det. Huset ligger på Vestsiden i Kbg med utsikt over Lågen:)
Tenkte og lage ett eget innlegg om huset senere, jeg leide også på Haugen gård ( gml direktør boligen ved Labro fossen ), av samme dame ved en annen anledning. Det kommer som ett innlegg det også.. må scanne inn bilder først. Fantastiske herregårder..


Flere byvandrings bilder dukker opp etter hvert!
Nå skal vi pakke i varebilen og i morgen tidelig bærer det nedover mot sjøen og Campingen!!!

*Klem

torsdag 29. april 2010

Hagevandring.

Er så glad i min lille hage, hagevandring foregår i sene kveldstimer rett før solen går ned. Det spirer og gror..

Har fylt hagekassene med verktøy, hyssing, klyper ol.. gleder meg stort til hagebordet kommer:) På bilde ser dere rabarberan, gressløken og Salix treet mitt.

Hagesenteret her ute hvor vi bor åpnet denne uken, jippi!
blir garantert noen turer dit..

*Klem

onsdag 28. april 2010

2 dager igjen!

Sitter her og dag drømmer litt om sommeren, i går var det så varmt og godt ute:) I dag... ikke fullt så deilig, grått og trist.


Så da fortsetter jeg å sitte og dag drømme da, om 2 dager begynner min sommer:) Da reiser vi ned til campingvogna og gjør den klar for mange nye fine sommer minner.
Livet er hærlig!

*Klem

tirsdag 27. april 2010

Gjenbruk!

For en dag og dra på skattejakt! Fant så mye bra, først en tur på jobben til min onkel.. der fikk jeg med to stoler og noen kasser med små rom. Ett gmlt dørblad og noen bukker kommer etterhvert.. det skal bli hagebord til redskaper, planter ol:) Så måtte jeg bare innom gjenbrukstasjonen.. der var det jammen noe og ta med hjem der å;)
Lille kylling var med på runden, og vi rakk en kosetur på Cafe Lotte i dag også...

Disse oppbevarings tre kassene var jo topp da.. perfekte til hage bordet..

Lille kylling valgte stolene selv, så vi får se om begge blir på rommet hennes el bare den ene.
En globus med lys måtte bli med, den er lik den jeg lekte med hos mine besteforeldre som barn, var helt fasinert så var gøy og få kjøpt en lik!

Norges glass i alle strl ble med og en hærlig turkis vase..


Fletta kurver, en kakespade og glass fat med lokk fikk også være med hjem:) Alt dette betalte jeg 280 kr for.. røver kjøp!

*Klem


søndag 25. april 2010

Sveitser drømmen.

Alle dere som fulgte min tideligere blogg vet om min fasinasjon for Sveitser villaer, i det nyeste interiørbladet Gamle hus og hager tar de for seg sveitserstilen:) Jeg mimret meg igjennom bilder jeg tideligere har tatt av drømmehuset...Til slutt en pusehilsen og nyt resten av helga.. jeg skal straks på jobb..

*Klem

lørdag 24. april 2010

En dag på Roheim.

Etter jobb i dag (for jeg må jobbe helger i ny og ne), reiste hønsefamilien på gårdsbesøk til Roheim:) Der bor Lille kyllings tante Nina og onkel Øyvind, de flyttet på landet før jul i fjor og det er alltid kos og komme på besøk!


På Roheim bor også hunden Isabella, katten Speedy og hestene Felix og Balzac:) Som på de fleste gårder har de også en låve pus som "fulgte" med på kjøpet:) Fikk ikke tatt noen bilder av pusen Speedy i dag, han liker seg best inne.. kunne jo bli skitten vettu;) Snåle gutten.

Er så koselig på gården, de har virkelig realisert en drøm.. føk rundt og knipset litt:)


Her er bonus pusemor som har fått kattunger på låven, de er sporløst borte nå og ingen vet om hun har flyttet de el om reven har vært der.. uff. Nydelig katt da:)

Ble grilling og kos! Lille kylling hjalp onkel med å rake litt hehe. Tidelig krøkes skal god gårdsarbeider bli..hønemor ønsker seg jo gård;)
 
Tusen takk for en super dag på Roheim!!

*Klemmer

tirsdag 20. april 2010

Ut av dvale.

Etter en rund tur i hagen sitter jeg igjen med en deilig gledesrus.. her våkner det til liv. Knoppene sprenger og fargene gløder!! Om ikke lenge nå kan jeg begynne å klippe ned rosebusker og andre buskevekster:) Er litt snø igjen akkurat ved rose og klematis veggen.. der skal det bli kjøkken hage igjen i år, hadde en kjempe avling med sukkererter, gressløk og issalat i fjor, litt gul løk hadde vi også. Dette ble brukt i salaten sammen med grill maten:) Men tomater får jeg ikke til...

På bilde over ser du knoppene til blåbær busken (store bilde), syrin (venstre) og praktgullbusk (høyre).


Disse gåsungene på kvist kom lille kylling inn med etter og besøkt en nabo som beskjærte i hagen:) De ble satt i vann i en stor glass vase.
Snille hanefar kom hjem med stemorsblomster til hønemor;) Akkurat hva jeg ønsket meg! De står i all sin prakt på steintrappa ned til kjelleren. Til glede for alle som går el kjører forbi hønsehuset.

*Klem

søndag 18. april 2010

Fargeglede!

Jeg må si meg litt mett på hvitt og hvitt og andre hvite toner.. noen ganger er det så deilig og bare la seg overvelde av farger, kom over ett par blogger i dag som bare blåste meg tilbake i stolen med farge kanonen!!

Her er mitt farge sjokk til dere i denne stadig hvitere verden:)
Lille kylling hjalp gladelig til med å finne farger her i  hønsehusets stadig hvitere stil... Det er ingen skam å snu, kansje det dukker opp mere farger her snart, smyge det opp hønsetrappa og sette den litt sånn strategisk plassert rundt om kring som små vitamin bomber som spretter frem når du lar øynene sveipe over rommet... mm, ja tror jeg er inne på noe nå...:)

*lykkelig farge klem til dere*

Bloggene som inspirerte til dette innlegge er blandetloft.blogspot.com og purpursida.blogspot.com :)

lørdag 17. april 2010

En smak av sommer!

Turen i dag var virkelig en smak av sommer og late dager. Litt vind og deilig sol møtte oss i Stavern:) Var flere en oss der nede, som benyttet dagen til å snik kikke og gjøre litt forberedelser til sesongen starter.


Her tussler en forventningsfull hanefar med lille kylling nedover mot vogna for å se at alt er greit.. ingen vannlekasjer, mus ol.. Pjhuu.Nå gleder vi oss virkelig til ferien, i år skal vi feire St.hans der nede:) Det gleder jeg meg stort til, bålbrenning og båt kortesje.. mm!

Sjø og måkeskrik, det er livet og ett avbrekk fra hverdagen på Moen;)

*Klem

fredag 16. april 2010

Livets lyse side.

Dagen i dag har vært full av små gleder:) Her er dagen i bilder..


Dagen første høydepunkt var og reise med lille kylling til Lågen og mate endene! Været var upåklagelig og lille kylling i ekstase..Super fin aktivitet som vi begge satte pris på.. og mange små nebb med alt for store føtter virket overlykkelige også og strømmet på fra fjern og nær!

Turen gikk videre til Laagendalsmuseet, ett sted jeg blogget en del om i min forrige blogg.. ta med liten og stor og reis dit om du/dere er i Kongsberg:)Stedet er som ett sus fra en svunnen tid.. er vell ikke lenge før alle dyrene er på plass nå. I dag var det nestern bare oss innom.. deilig å gå og drømme seg bort litt.Vi svingte innom lille kyllings oldeforeldre på vei hjem, og der møtte vi denne blide karen..har nå løst mysteriet med hva som skjer i hagen sånn over natta! Det er denne luringen som setter en enslig løk på ett helt sporadisk sted og ler seg skakk når vi i hønsefamilien står og klør oss i hodet.. En av hagenisses rampestreker..

Og om ikke dagen var perfekt fra før kom jeg over 3 killing skinn på bruktbutiken i Sunnegrenda( Nms) til... hold dere fast... 45 kr stk!!! Passet jo perfekt siden jeg har 1 fra før..Ja denne dagen blir jo bare bedre og bedre!! Håper dere også har kost dere:)

I morgen bærer turen til Stavern, så følg med!!

#Klem#

onsdag 14. april 2010

En hage i vekst.

Nå begynner det virkelig å skje ting i hagen min:) For hver dag som går og jo mere jeg får raka og luka, dukker det opp små tegn på sommeren!

En enslig krokus i flott lilla.. aner ikke hvordan denne ene karen har kommet seg til skråningen min, men der står den i stolt majestet:)


Rabarberan som ble plantet i fjor stikker hodet opp av jorda, en runde med raka og under løvet der tittet de frem. Fine gule blader og rød/rosa stilk..den aner fred og ingen fare, for det er vell ikke vanelig at høns spiser rabarbera... Men vi er ingen normal hønsefamilie, og hva den ikke hvet, har den ikke vondt av..


Og sannelig har hønsefamilien fått leieboer i Bed and Breakfast huset, det har stått tomt i over ett år nå, vært flere på visning men ingen inntreserte. Denne karen banker og snekrer hele dagen, tydeligvis full renovering;)

-Klem-


mandag 12. april 2010

Hønsefamiliens Idyll.

I dag dro jeg og lille kylling for å hente forteltet til vår idyll i Stavern:) Ja vi er nemelig campingvogn eiere.. da sesongen var på hell i fjor fikk vi kloa i ei gammel "rønne" som vi nå prøver å gjøre så koselig som mulig. Forteltet har vært til reprasjon da det nesten ikke hang fast på vogna lenger.. uff. Men nå er det så godt som nytt:)  Tusen takk til Hvittingfoss telt for super service!
Sesongen starter fredag 30 april!!


Her pakker vi ned med god hjelp fra foreldra mine som er gml campingvogn eiere.. de syntes det var litt stas og komme til sjøen og føle litt på camping livet igjen;) De er selvskrevene når vi nå snart skal ned og sette opp fortelte igjen! Glede seg er mildt sagt:)Pass opp krabbefanter, vi er snart på plass;)

Ser frem til å vise dere son titter innom vår Idyll.

::Klem::

søndag 11. april 2010

Hagearbeid!


Hagearbeid og hjemme kos, er en deilig følelse og kunne ta frem rake, trillebår og hagesaksa:) Pusslet rundt i hele dag, klippet, raket, ryddet og nyti hvert sekund av det.. sitter nå med min første hagevannblemme hehe:) Tenk og bli lykkelig av det..Noe snø ligger igjen som hvite bomullsdotter. Men nå tar vår solen godt og om ikke lenge er alt borte...


Ble ikke foto runde i dag, kunne ikke forlate hagearbeidet for bil tur el gå tur;) Men det kommer ett innlegg om gamle tre hus snart.. og kansje noen spreke vårblomster fester seg på linsa?

Ha en riktig god søndag kveld, her går snart sola ned bak Skrimfjellet..

**Klem**

lørdag 10. april 2010

Våren er kommet.. for å bli.-Vakre lille kylling-


En utrolig flott dag i dag, lille kylling og jeg har vært ute i hele dag. På ettermiddagen tok hanefar med lille kylling til Sandefjord:) Der har de kost seg mens jeg og søss var på shopping runde.. uten og handle noe egentlig hehe.
Livet på Moen er godt akkurat nå, minner meg selv på å sette pris på de små ting i hverdagen. Det er viktig!!
I morgen blir det tur med kamera, følg med og se hva jeg finner;)
-Klem-
fredag 9. april 2010

En ny start..Vil ønske alle gamle og nye lesere velkommen til min nye blogg bobble:) Har flyttet fra blogg.no til blogspot.com av flere grunner som ikke er intresante for dere, så skal spare dere for den historien!
Her i min nye bobble vil jeg fortsette og blogge om -Hverdagen på Moen, mitt liv, min bobble-Håper jeg kan være til inspirasjon og glede for dere. For dere nye lesere så blogger jeg om små og store hendelser i mitt liv, legger ute mange bilder da det er en hobby og knipse disse. Tar bilder av gamle hus gjerne sveiter villaer, hagen, interiør og ting som måtte dukke opp på alle mine gå turer i nærområdet og andre steder:)


*Våryr klem*
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails