torsdag 6. september 2012

Vi gikk en tur på stien..


Eller for å være helt korekt, en gruslagt vei før vi skjærte inn i de dype skoger.. Jentene mine og jeg på sopp tur:)

Etter skolen i dag hentet lille Persillen og jeg skolejenta. Sekken var pakket og gummistøvlene på, endelig komme seg ut i skogen. Litt grå vær dempa ikke lysta.. 2 min med bil og så var vi fremme på vårt hemmelige sted.Traktkantarell var målet, men vi fant mest tyttebær.. kansje noen har avslørt hemmeligheten vår?
Noen små blå ble også med..Og for dere som fortsatt tror det er sommer og ikke høst.. beklager å måtte si det: HØSTEN ER HER!
En liten eksplosjon av farger er nå kommet, og mere blir det. Dette skal dokumenteres ved senere anledning.Persillen lå med store øyne og tittet rundt seg, følte seg nok som skogens kongle..Så ikke så mange ville dyr, kan ha noe med denne lille skrika å gjøre:) Hun lager virkelig lyd om dagen..Litt skogensgull ble med hjem, men helt klart vært noen sniker her før oss:(Syltetøy var det store ville lage.
Ble litt sliten så måtte ha pause.Turen tok så vidt en time, Persillen som er sjef ville hjem å sove..
Var deilig å komme seg litt ut. Har planlagt en lengre tur bare store og mamsen.Vell hjemme ble Persillen lagt under dyna i vogna ute og sovnet med en gang. Skogsluften virket søvndyssende tror jeg.
 Så var det stores ønske om syltetøy...Gjorde det super lett, tyttebær + blåbær og godt med sukker =Er så vidt en skje igjen. Store lempa på brødskiva og stor koste seg:) Må innrømme at det var utrolig godt og dette skal mamsen ha mere av.

Soppen ble renset og lagt på frys til en spesiell anledning.
Smørstekt sopp kan ikke slå feil!


Så, ut på tur aldri sur:)

*Klem1 kommentar:

  1. Så koselig dere hadde det på tur da, flinke jenter det. Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails